Poziv za učešće na događaj Ljetni Auto Show

12.06.2020
Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane na događaj Ljetni AUTO Show, koji će biti održan od 25. – 28.06.2020. na platou ispred BBI, a u organizaciji Auto Media Group i Auto 4x4 Club.

Ljetni Auto Show realizuje se u okviru projekta „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini", koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Decenija akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

Na trgu ispred BBI Centra će biti izložena  trkaća vozila, old timeri, nova vozila, i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Učešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.