Poziv za učešće na Malezijskom međunarodnom halal-sajmu – MIHAS 2019 (3-6. april/travanj)

21.01.2019
Poštovani,
Na temelju Sporazuma o partnerstvu koji je na Međunarodnom sajmu halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2018 potpisan sa Međunarodnim malezijskim halal-sajmom (Malaysia International Halal Showcase - MIHAS) otvorena je mogućnost predstavljanja kompanija iz Bosne i Hercegovine.

MIHAS predstavlja godišnju sajamsku izložbu koja se održava u Kuala Lumpuru u Maleziji, a radi se o jednom od najvećih svjetskih događaja posvećenih halal-industriji. Domaćin je Ministarstvo za međunarodnu trgovinu i industriju Malezije, a organizator MATRADE - Malezijska korporacija za razvoj vanjske trgovine.

MIHAS je poslovni događaj najvišeg ranga koji pored brojnih učesnika iz jugostične Azije bilježi veliko učešće mnogih izlagača iz zemalja širom svijeta i predstavlja odličnu priliku za otvaranje tržišta zemalja ASEAN-a. Više od 21.000 privrednika je uzelo učešće na MIHAS-u 2018, što je rezultiralo ugovorima u vrijednosti od preko 36 miliona američkih dolara, a na MIHAS-u 2019. godine se očekuje preko 900 izlagača iz više od 40 zemalja.

Međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) će se predstaviti na MIHAS-u, kao i BBI VIP Business Club koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo kao organizator SHF-a, a u mogućnosti smo pozvati kompanije iz Bosne i Hercegovine da uzmu učešće kao izlagač na bosanskom halal- paviljonu (Bosnian Halal Pavillion). Za aktivne članove BBI VIP Business Cluba uspjeli smo obezbjediti poseban popust od -15%, a za druge kompanije iz BiH popust od -10% na oficijelne cijene za MIHAS 2019.

Bilo bi nam zadovoljstvo da se halal-industrija Bosne i Hercegovine u saradnji sa Sarajevo halal-sajmom i BBI VIP Business Clubom organizovano predstavi na ovom najvećem svjetskom okupljanju predstavnika halal- industrije, a za više informacija vas molimo da iskažete svoje interesovanje za učešće na sajmu putem e-maila vip@bbi.ba u što skorijem roku, kako bismo nastavili sa pripremama i razgovorima sa organizatorima.

Za sva dodatna pitanja vam stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem,

Azra Čolić
Rukovodilac odjeljenja BBI VIP Business Club
E-mail: azra.colic@bbi.ba

Dino Selimović
Direktor marketinga i komunikacija