Poziv za učešće na sajmu Global Village u Dubaiju, UAE

27.06.2019


Bosnian House Group je u potrazi za poduzetnicima iz Bosne i Hercegovine koji su zainteresovani da budu dio najvećeg komercijalnog sajma na svijetu, Global Village u Dubaiju, UAE. Sajam se održava od 29.10.2019. do 04.04.2020. godine.

U prošle dvije sezone je Bosnia & Balkans paviljon u sklopu ovog sajma ostvario značajan uspjeh, a to potvrđuje i činjenica da su se mnogi od izlagača koji su bili dio ovog projekta u prve dvije sezone odlučili vratiti na Global Village i ove godine.

S obzirom na to da je Global Village prodajnog karaktera i da su cijene u prodaji višestruko veće nego na tržištu Balkana, same marže na proizvode su više u odnosu na ovdašnje tržište. Ovo je izuzetna prilika i u marketiškom smislu jer poduzetnici na licu mjesta mogu testirati interes kupaca za dalji plasman i ugovaranje saradnje za izvoz na tržište UAE. Ovaj festival u trajanju od 5 i po mjeseci posjeti preko 7 miliona posjetilaca, što samo po sebi govori o njegovom značaju.

Kako je Balkan bogat organskom proizvodnjom, u shopovima u Bosnia & Balkans paviljonu najviše je zastupljena organska hrana, jer se to pokazalo kao vrlo tražen proizvod na tržištu UAE. Pored toga, izuzetan uspjeh su ostvarili poduzetnici koji se bave tekstilom i rukotvorinama raznog tipa.

Investitor ovog projekta je Bosnian House Group iz Dubaija. Ova organizacija učestvuje na Global Village-u već petu sezonu i svake godine širi svoje djelovanje.

Cijena izdavanja shopa se dogovara u zavisnosti od pozicije shopa i vrste proizvoda. Sve ostale komercijalne informacije i fiksni troškovi navedeni su u prezentaciji. Nacrt paviljona možete preuzeti ovdje.

Za sve dodatne informacije o učešću na sajmu Global Village, molimo da kontaktirate Bosnian House Group (tel: + 387 (0) 61 62 77 85 ili + 971 (0) 55 43 15 388 ili e-mail: nina.muhovic@bosnianhouse.net).