Predsjednik P/G K FBiH izabran za prvog potpredsjednika Foruma gospodarskih komora jadransko-jonske regije

21.10.2019
Na redovnoj i izvanrednoj skupštini AIC Foruma, koje su se održale 18.10.2019. godine u Arti, Grčka, dogodile su se bitne promjene u statutu istoga, a izabrani su i novi potpredsjednici AIC Foruma.

Za prvog potpredsjednika AIC Foruma je izabran predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH doc.dr.sc. Marko Šantić, dok je za drugog potpredsjednika izabran Panagiotis Tsichritzis, predsjednik grčke gospodarske komore Aetoloakarnania.

Predsjednik doc.dr.sc. Marko Šantić zahvalio se komorama osnivačima na odabiru za funkciju prvog potpredsjednika, kao i na tome što su uvidjeli potrebu da se i ostale komore članice Foruma aktivnije uključe u djelovanje rada Foruma kao i u donošenje odluka istog.

Istaknuo je važnost zajedničkog djelovanja gospodarskog, javnog i obrazovnog sektora na razini  jadransko-jonske regije kao i njeno povezivanje sa drugim europskim makro-regijama, posebno za dunavskom regijom.

Sukladno tome, kao prvi korak na svojoj novoj funkciji, najavio je održavanje zajedničke konferencije jadransko-jonske i dunavske makro regije, koja će se održati na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2020, a na kojem će tim povodom sudjelovati sve zemlje Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora.

Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora, okuplja više od 40 gospodarskih komora iz osam zemalja jadransko-jonske regije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije), koje predstavljaju oko 1,8 milijuna tvrtki.

Skupštine AIC Foruma su održane nakon 11. kongresa ženskog poduzetništva jadransko-jonskog područja, koji se od 16. do 18.10. održavao u grčkoj Arti, a koji je Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora organizirao u suradnji sa Županijskom komorom Split, Gospodarskom komorom Arta i Sveučilištem Ioannina.Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)