Predstavljanje novih bespovratnih sredstava USAID WHAM

23.07.2018


Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH obavještava zainteresirane privredne subjekte da USAID - Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) organizira prezentaciju programa Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) pod nazivom "Razvoj radne snage i veći pristup tržištima” (eng. Workforce and Higher Access to Markets Activity – WHAM).

Prisutnim učesnicima biti će predstavljene mogućnosti prijave za nove javne pozive za podršku kompanija iz sektora metala, drveta i tekstila/obuće putem bespovratnih (grant) sredstava.

WHAM je objavio ukupno četiri javna poziva za dostavu projektnih prijedloga za podršku brzorastućih, izvozno-orijentisanih i izvozno spremnih malih i srednjih preduzeća iz sektora metala, drveta i/ili tekstila/obuće, orijentisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

Prisustvo na ovom događaju potrebno je potvrditi putem e-maila. Prezentacije će biti održane u Sarajevu, Zenici i Tuzli. Više informacija možete naći u pozivima:

Pozivnica - USAID WHAM SERDA Prezentacija - 27.07.2018., Sarajevo
Pozivnica - USAID WHAM ZEDA Prezentacija - 30.07.2018., Zenica
Pozivnica - USAID WHAM NERDA Prezentacija - 31.07.2018., Tuzla