PREZENTACIJA "BUDAPEST WATERWORKS MAĐARSKA"

02.10.2019
U organizaciji Privredne /Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, dana 02.10.2019. godine, održani su poslovni susreti i prezentacija na temu: "Poslovna rješenja tehničkih, inovacijskih, iskustvenih i ekspertnih mogućnosti kompanije Budapest Waterworks u domenu snabdijevanja pitkom vodom i prečišćavanja otpadnih voda sa osnovnim ciljem poslovnog povezivanja, te mogućnosti apliciranja ovih rješenja na tržištu Bosne i Hercegovine”.

U ulozi domaćina skupu se obratio potpredsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH  i time iskazao dobrodošlicu, zaželivši uspjeh prisutnim gostima kako bh. firmama tako i međunarodnim subjektima, ističući važnost jačanja privrede korištenjem novih tehnologija i naučnih dostignuća na državnom i međunarodnom planu.Predstavnici kompanije Budapest Waterworks Mađarska predstavili su svoje iskustvo, prednosti i izazove korištenja najsavremenijih tehničko-tehnoloških  rješenja u oblastima vodoopskrbe.

Budapest Waterworks ubraja se među trinaest najvećih kompanija svijeta, a više od 150 godina jedan je od vodećih pružatelja usluga vodosnabdjevanja u srednjoistočnoj Europi. Aktivnosti tretmana vode, upravljanja mrežom i ispitivanja kvalitete vode podržane su vodećim svjetskim tehnologijama. Sistemi za proizvodnju i opskrbu pitkom vodom potpuno su automatizirani.

Aktivnosti kompanije Budapest Waterworks u domenu prečišćavanja otpadnih voda pružaju se i na budimpeštanskom Centralnom uređaju za prečišćavanje otpadnih voda, s najsavremenijim ekološki prihvatljivim rješenjima. Profesionalno, dizajnersko i građevinsko znanje temeljeno na bogatom radnom iskustvu i izvanrednom inženjerskom znanju daje izvrsnu pozadinu za projekte tehničkog razvoja, među kojima je i mobilna oprema za prečišćavanje vode kao i sanacije, projektovanje, te građevinski projekti implementirani u objektima za pitku i otpadnu vodu

Tokom prezentacije skupu se obratio gosp. Mehmed Polimac te istakao da kompanija Budapest Waterworks ne nastupa na bh. tržištu kao konkurentska kuća, već naprotiv, na našem tržištu su kako bi prenijeli svoje znanje, iskustvo i ekspertizu, a u sinergiji i kooperaciji sa lokalnim bh. firmama na zajedničkim poslovnim poduhvatima.

Posebnu važnost ovog skupa dali su sastanci održani s predstavnicima Mađarske kompanije Budapest Waterworks, te bh. kompanijama koji se bave vodoopskrbom, građevinskom djelatnošću, kao i predstavnicima zakonodavnih organa.