Privredna/Gospodarska Komora FBIH na međunarodnom panelu Obiteljskog smještaja

Danijela Lovrić 13.10.20152. nacionalni Forum obiteljskog smještaja" se održava 12. i 13. listopada ove godine u Poreču, Republici Hrvatskoj, a uoči krovne godišnje turističke manifestacije „Dani hrvatskog turizma".

Na poziv organizatora, Hrvatske Gospodarske Komore, i Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine je sudjelovala u međunarodnom panelu „Obiteljski smještaj i trendovi u turizmu".

 Tema panela su bili trendovi u turizmu i gospodarstvu; kako utječu i daju poticaj daljnjem razvoju obiteljskog i privatnog smještaja, i vođenju obiteljskih i manjih turističkih objekata i usluga, a dobar primjer toga je „sharing economy".

Bila je to prilika da se, zajedno sa stručnjacima iz Hrvatske, Grčke, Francuske i Njemačke, iznese stanje i perspektiva razvoja privatnog smještaja u Bosni i  Hercegovini, ali i razmijene primjeri i iskustva za ovaj iznimno važni i brzorastući segment turističkog sektora.

Iako inicijalno edukativnog karaktera, ovaj skup je i mjesto susreta proizvođača i dobavljača proizvoda i usluga u obiteljskom smještaju, kako bi se poslovnim subjektima omogućila izravna prezentacija i potaknuo plasman proizvoda i usluga kroz turizam.

Pored izlagačkog dijela, Forum je posjećen od strane svih eminentnih institucija, i sa preko 1000 prijavljenih sudionika.
 

Danijela Lovrić