Privredna/Gospodarska komora FBiH partner projekta "Drugi sarajevski B2B susreti poduzetnica BiH i regiona"

24.02.2020
Privredna/Gospodarska komora FBiH kontinuirano  promovira i djeluje kroz različite vidove aktivnosti na promociji i osnaživanju žena i ženskog poduzetništva. U tom cilju je  Privredna/Gospodarska komora FBiH  podržala projekat  „Drugi sarajevski B2B susreti poduzetnica BiH i regiona", u organizaciji  Udruženja  za  demokratiju, poduzetništvo i kulturu  „Poduzetnice IN „ , a  koji se održavaju od 20. – 22. februara u hotelu Tarčin Forest Resort & Spa MGallery by Sofitel.

U okviru „Drugih sarajevskih B2B susreta" održava se i  poslovna konferencija "Poduzetništvo u BiH i regionu – Mogućnosti za inovacije, rast, razvoj i umrežavanje”, poduzetnički sajam i B2B sastanci, gdje je predsjedniku Privredne/Gospodarske komore FBiH, gosp. Mirsadu Jašarspahiću, pripala  čast otvaranja poslovne konferencije, za čijom govornicom i panelima prisustvuju predstavnici međunarodnih i lokalnih institucija, akademske zajednice, politike, realnog sektora, kulture i nevladinih organizacija.  Tom prilikom, ispred Udruženja Poduzetnice IN, uručena je i zahvalnica za doprinos, podršku i promociju ženskog poduzetništva predsjedniku Komore FBiH.„OVE ŽENE IDU NAPRIJED ZAJEDNO" moto je ovogodišnjeg susreta poduzetnica iz BiH i regiona, preciznije poduzetnica iz  Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova, Crne Gore, Turske i BiH, koje su se okupile na jednom mjestu  u cilju umrežavanja, razmjene iskustava, sticanja znanja, ali i motivisanja, te ohrabrivanja i pružanja međusobne podrške.  

Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH istaknuo je značaj ovakvih skupova, kojima će Privredna/Gospodarska komora FBiH uvijek pružati podršku, ali i samostalno djelovati  u aktivnostima koje imaju za  cilj osnaživanje žena u BiH i promociju ženskog poduzetnišva. Dodatno, gosp. Jašarspahć istaknuo je proaktivan pristup i inicijativnost žena koje djeluju kroz strukovna Udruženja pri Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, ali i  da će se u narednom periodu pristupit dodatnim aktivnostima u osnaživanju, i promovisanju žena i ženskog poduzetništva, gdje događaj poput „Drugih sarajevskih B2B susreta" je izvrsna baza i temelj svim narednim  aktivnostima.