Privredna/Gospodarska komora FBiH u posjeti firmi BELIF d.o.o. Tešanj

06.06.2016
Belif d.o.o. je tvornica hemijskih proizvoda osnovana 1996.godine u Tešnju. Zahvaljujući napornom radu, stručnom kadru i predanosti direktora g. Adema Šišića,  danas su poznato ime i jedni od najvećih proizvođača antifriza, sredstava za pranje i odmrzavanje vjetrobranskog stakla i auto kozmetike.

Poznat je kao lider u BiH u proizvodnji sredstava za tretman bazenskih voda. Osim hemijskog tretmana, kupcima pružaju i besplatno stručno savjetovanje o održavanju vode u bazenima.
Pored osnovnog proizvodnog programa također proizvode i sredstva za održavanje higijene u domaćinstvu, i fluide za specijalne namjene.

Kompletna fabrika, koja je izgrađena po najsavremenijim standardima i koja posjeduje najstrožije sigurnosno-tehničke uslove, se sastoji od proizvodnog pogona, skladišnog prostora za repromaterijale i gotove proizvode i vlastite laboratorije za kontrolu i razvoj proizvoda.U okviru firme posluje i kćerka firma Life Oil koja je ekskluzivni uvoznik Total maziva.

Tehnologija po kojoj fabrika radi je tehnologija miješanja, čime se osigurava zatvoren sistem u fabrici, nema zagađenja zraka, vode i tla. Firma posjeduje sve dozvole za rad sa hemijskim materijama, upotrebne dozvole, te vodnu i okolinsku dozvolu, što govori o društveno odgovornom poslovanju ove kompanije.

Belif d.o.o. uspješno implementira i certificira sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa zahtjevima ISO 9001:2000. i ISO 9001: 2008.

Uspješno rade na povećanju proizvodnog kapaciteta te bilježe rast prodaje i izvoza svojih proizvoda. Sve ovo doprinosi i razvoju lokalne zajednice i novom zapošljavanju.

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH je 04.06.2016.godine posjetila firmu Belif d.o.o.Tešanj, koja se nalazi u industrijskoj zoni Ciglane u Jelahu.
Sa rukovodstvom firme razgovaralo se o problemima sa kojim se sureću u poslovanju, od kojih su Zakon o hemikalijama,  Zakon o biocidima koji još nije usvojen u FBiH.
Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH će nastojati da na osnovu inicijativa koje su iznijeli privrednici putem svog djelovanja doprinese povoljnijem poslovnom okruženju.

Više informacija o firmi Belif d.o.o.Tešanj možete pronaći na zvaničnoj web stranici www.belif.ba .