Privredna/Gospodarska komora Federacije BIH na Focus dan BIH u Chieti, Italija

02.12.2015Privredna/Gospodarska komora FBIH je 30.11.2015.god, na poziv Gospodarske komore Chieti, gostovala na manifestaciji „Fokus dan Bosne i Hercegovine" u Chieti, Italija, a u sklopu programa Internacionalizacije i transnacionalne suradnje Italije sa zemljama Balkana.

Delegaciju Bosne i Hercegovine je predvodio potpredsjednik Privredne/Gospodarske komore FBIH, dr.sc. Marko Šantić.
Svoje aktivnosti su predstavili i tvrtka Mostarski sajam; gđa Dalfina Bošnjak i Damir Džeba,  „Grupa Centar", a konferenciju je svojim prisustvom uveličala i ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Italiji, gđa Željana Zovko.

Manifestacija je organizirana na visokoj razini pa su delegaciju, na institucionalnoj razini,  osim Roberta di Vincenza, predsjednika Komore Chieti, i Angelo de Cezare, direktora Agencije za razvoj pri Gospodarskoj komori, dočekali i predsjednik vlade Chieti-a Antonio Corona i predstavnici Grada Chieti.

Potpredsjednik Šantić je Gospodarsku komoru  Chieti pozvao na sudjelovanje na Mostarskom Sajmu, kao i da preuzme  učešće u konferenciji koju će P/GKFBIH organizirati na Mostarskom sajmu koji će se održati od 12. Do 16.4.2016.godine. Također su dogovorene i određene zajedničke aktivnosti sa GK Chieti za apliciranje na aktualne EU projekte.

Cilj održavanja događaja je predstavljanje i promocija sveukupnog gospodarstva Bosne i Hercegovine, privlačenje investicija u našu zemlju,  informiranje i pomoć tvrtkama u definiranju regionalnih strategija,  potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva u obe zemlje , a sve u cilju bolje povezanosti i veće razvijenosti suradnje  tržišta sa obe strane Jadrana.

Konferencija, a posebno poslovni B2B razgovori koje je potpredsjednik dr.sc. Marko Šantić vodio da predstavnicima talijanskih institucija i gospodarskih subjekata, su bili izvrsna prilika za upoznavanje i učvršćivanje već uspostavljenih međusobnih odnosa, za promociju bosansko hercegovačkih tvrtki te razmjenu institucionalnih referenci i mogućnosti za gospodarske i trgovinske odnose.


Centar za međunarodnu i suradnju sa EU fondovima