Privredna/Gospodarska komora pružila podršku Obrtničkoj komori u Goraždu za izgradnju poslovne obrtničke zone

04.11.2021


Kako jedan dobar projekat može rezultirati većem broju benefita nego što je i sam predvidio uvjerili smo se na događaju koji je realizovan 03.11.2021. g. u Bosansko–podrinjskom kantonu u Goraždu prilikom posjete Federalnog ministra poduzetništva i obrta gosp. Amira Zukića i Predsjednika Privredne/gospodarske komore Federacije Bosane i Hercegovine Mirsada Jašarspahića sa saradnicima.Privredna/Gospodarska komora FBiH kao lider u projektu „Podrška za unapređenje, konkurentnosti i zapošljavanja – ENHANCE" sa partnerima Privredne komore Zlatiborskog okruga Užice i agencije Energis iz Sarajeva, kojeg kofinansira Evropska unija, okuplja i poziva predstavnike malih i srednjih preduzeća sa područja Bosansko-podrinjskog  kantona Goražde da budu korisnici ovog projekta.

Na prezentaciji projekta "ENHANCE" u oktobru ove godine poduzetnici iz Goražda  predstavnicima Privredne/Gospodarske komore F BiH  predstavili su idejni projekat izgradnje poslovne obrtničke zone u Goraždu.

Prihvatajući ulogu posrednika između privrednog i vladinog sektora P/G K F BiH  inicirala je  posjetu ministra poduzetništva i obrta F BiH gosp. Amira Zukića,  vladi BPK-Goražde i Obrtničkoj komori u Goraždu.

Posjeta ministra Zukića i predstavnika Privredne/Gospodarske komore F BiH , Obrtničkoj komori u Goraždu je rezultirala potpunom razumijevanju zahtjeva obrtnika i podršci za izgradnju poslovne obrtničke zone koja će biti u službi registrovanih obrta, koji zapošljavaju blizu 500 radnika.