Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH - Hotel 2

18.04.2017

Sarajevo • 20.04.2017. • Hotel ”Malak Regency”Organizator Prve menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH je mlada konsultantska agencija "SWOTTED” koja okuplja platformu eksperata iz različitih oblasti biznisa, a glavni organizacijski partneri su:  

Privredna/Gospodarska  komora Federacije BiH i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.


”Hotel 21” simbolizira sve promjene u trendovima, zahtjevima gostiju i konkurenciji u 21. stoljeću, a na samoj konferenciji će se razgovarati kako se cijela industrija i svaki pojedini biznis trebaju pozicionirati da bi povećali profitabilnost u odnosu na to što Bosna i Hercegovina ima kao turističku infrastrukturu.

U fokusu konferencije bit će sve ono što nam je potrebno da radimo bolje: menadžment alati i metode za bolje strateško i operativno poslovanje ugostiteljskih objekata, upotreba novih IT  tehnologija - SMART hotel,  kontroling i finansijski alati kao podrške profitabilnom odlučivanju, te marketing i prodajni modelii "trikovi” za povećanje prihoda – a sa ograničenim uticajem na troškove. Sve to ne bi bilo dovoljno da privatne biznise ne prati i razvoj infrastrukture.

Zato je krajnji cilj konferencije da pored najnovijih trendova iz hotelskog menadžmenta zajedno definišemo listu infrastrukturnih prioriteta  i da ih postavimo kao zajednički razvojni zahtjev i cilj.
Zbog čega je tematski naziv Konferencije ”Bosna i Hercegovina u globalnoj konkurentnosti destinacija”.

Nimalo manje bitno je pitanje osposobljenih i kompetentnih mladih ljudi za tretman turista 21. stoljeća, koji danas zahtijevaju, gotovo individualan pristup zadovoljenju njihovih potreba.


Zato će se na Konferenciji, o izazovu povećanja profitabilnosti biznisa u industriji turizma, razgovarati kroz sljedeće teme:

- Razvoj infrastrukture i sadržaja – povećanja atraktivnosti destinacije;
- Potencijale za pozicioniranje Bosne i Hercegovine kao destinacije;
- Kadrovske osposobljenosti;
- Menadžment alata za povećanje profitabilnosti hotela;
- Dostupnosti finansija za finansiranje atraktivnih projekata iz oblasti turizma.


Posebna pažnja koja će se provlačiti kroz sve teme o kojima će se razgovarati na Konferenciji je kako tehnologija i nove naučne metode omogućavaju upravljanje destinacijom i zadovoljstvom gostiju – kroz demonstraciju najsavremenijih rješenja i modela.

Agenda sa svim imenima govornika, panelista i prezentatora preuzeti ovdje.

Sve najnovije informacije kao i objave panelista, govornika i predavača možete pratiti na oficijelnoj Facebook stranici konferencije Hotel21conf i na web stranici hotel21.ba.