Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 – Centar Skenderija, 26 – 28.09.2019. godine

22.08.2019
Sarajevo Halal Fair (SHF) je međunarodni sajam halal industrije koji na jednom mjestu okuplja učesnike svih dijelova lanca nabavke u ovoj industriji, uključujući predstavnike privrednih društava, akreditacijskih tijela, vlada, te druge aktere na tržištu halal proizvoda i usluga. Ovogodišnje izdanje sajma održat će se od 26. do 28.09.2019. godine u Sarajevu, u prostorijama Centra Skenderija.

Halal tržište nudi značajne poslovne potencijale zbog rastuće potražnje za halal proizvodima i uslugama na svjetskom nivou. Ova sajamska manifestacija nudi priliku učesnicima da se povežu sa proizvođačima, distributerima, trgovcima, investitorima, te da uspostave partnerstva kroz B2B sastanke, dok će potrošačima i privrednicima predstaviti široku paletu proizvoda i usluga koje se nude na halal tržištu. SHF također predstavlja platformu za podizanje svijesti i upoznavanje javnosti sa halal tržištem. Cilj Sarajevo Halal Fair-a je da podstakne ulazak novih kompanija u ovu industriju predstavljanjem brojnih poslovnih prilika koje se nude na lokalnom i međunarodnom tržištu, promovira nova ulaganja, olakšava poslovnu saradnju te pruži informacije o potencijalima i razvojnim trendovima ovog tržišta.

Industrije u fokusu SHF 2019 su prehrambeni proizvodi i pića, turizam, finansije i bankarstvo, zdravlje, kozmetika i farmaceutski proizvodi te umjetnost i kreativne industrije. Sve informacije vezano za SHF 2019 možete pronaći na web stranici sajma: https://www.sarajevohalalfair.com/