ŠPD SREDNJOBOSANSKE ŠUME ISPLAĆUJE RADNICIMA DODATNE PLATE

Izvor: FENA 25.12.2018


Šumsko-privredno društvo (ŠPD) Srednjobosanske šume isplatit će radnicima dodatne plate za decembar nakon ostvarenih uspješnih rezultata.

Odlukom direktora ŠPD "Srednjoosanske šume", Vildana Hajića, radnicima koji su prijavljeni na određen rok bit će isplaćeno dodatnih 250 KM, dok će onima koji su uposleni na neodređen rok biti isplaćeno po 500 KM.

Kako je navedeno u obrazloženju te odluke, Uprava i direktor odlučili su nagraditi radnike uzimajući u obzir ostvarene rezultate.

Direktor Hajić je izjavio za Fenu da to rade već četvrti put, te dodao da su u subotu upriličili  stručno-edukativni zbor radnika, odnosno šumarsko veče gdje su, kako je istakao, nagradili „sve radnike koji su najbolji od najboljih u smislu postignutih rezultata".

„Iza nas je izuzetno dobra poslovna godina. Preduzeće koje je bilo gotovo propalo sa 20 miliona KM obaveza i  mehanizacijom starom skoro 40 godina, uspjeli smo zanoviti  za dvije godine. U proteklom periodu investirali smo više od deset miliona KM," kazao je Hajić.