Studijsko putovanje u Njemačku na temu "Biomasa i biogas" – 25.11 - 27.11.2019. godine

08.10.2019
Obavještavamo zainteresovane da u okviru inicijative "Mittelstand Global - Energy Solutions Made in Germany" Njemačkog Saveznog ministarstva privrede i energije, Predstavništvo njemačke privrede u BiH od  25.11. do 27.11.2019. organizuje studijsko putovanje na temu "Biomasa i biogas"  u Njemačkoj (Bavarska).  

Program studijskog putovanja usmjeren je na predstavnike relevantnih preduzeća, državnih institucija, ministarstava, energetskih institucija i agencija, fakulteta i instituta, tijela lokalne samouprave i drugih institucija zainteresovanih za primjenu tehnologija za korištenje biomase i biogasa iz Bosne i Hercegovine i Srbije.  

Na primjerima iz prakse i kroz obilazak referentnih objekata učesnici će steći uvid u mogućnosti primjene pojedinih tehnologija postrojenja na biomasu, te ideje za moguća rješenja problema kod vlastitih projekata. Direktni kontakt s njemačkim institucijama i firmama izvrsna je prilika za razmjenu znanja i informacija.

U okviru studijskog putovanja održat će se 25.11.2019. godine i Informativni skup koji ujedno pruža i mogućnost susreta s njemačkim firmama i institucijama.

Tokom studijskog putovanja obezbijeđen je simultani prevod.

Okvirni/preliminarni program putovanja možete preuzeti ovdje, a detaljni program slijedi prije početka putovanja. Studijsko putovanje će se održati uz finansijsku podršku Saveznog ministarstva privrede i energije SR Njemačke. Organizacijske troškove pokrivaju njemački partneri, što uključuje i prevoz do referentnih objekata koja se obilaze prema programu.

Učesnici snose individualne putne troškove, tj. troškove dolaska i odlaska u Minhen, kao i troškove hrane i smještaja u hotelu prema programu.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće, molimo Vas da popunjen prijavni obrazac dostavite najkasnije do 10.10.2019. godine. Broj učesnika je ograničen.