Trenchless Balkans - Treća međunarodna konferencija i izložba o vodosnabdijevanju te gubcima vode u vodovodnim sistemima

13.09.2019


Treća po redu međunarodna konferencija i izložba o vodosnabdijevanju te gubcima vode u vodovodnim sistemima "Trenchless Balkans" , koja će se održati u periodu od 17-18 oktobra 2019,  na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) je i promocija aktuelnih tehnoloških dostignuća koja se koriste u procesima sanacija gubitka vode.

Ovaj naučni skup ce pokušati  istražiti i ponuditi nova savemena rješenja za kvalitetan transport vode od izvorišta do krajnjeg potrošača.

 Sanacija ili nova instalacija vodovodnih i kanalizacionih sistema danas, moguća je uz pomoć svremenih metoda polagnja cijevi bez iskopa.

Ključne prednosti  tehnologije bez kopanja su minimalni površinski iskop, manje štete na okolišu, kraći period izgradnje, niži troškovi i niz drugih.

Sarajevo grad domaćin ovog okupljanja se  već godinama suočava sa velikim gubicima vode, problemima u vodosnadbjevanju i zastarjelom vodovodnom infrastrukturom.

Tokom konferencije učesnici međunarodni stručnjaci  predstavit će svoje najbolje prakse i nova rješenja.

Učesnici konferencije su predstavnici ministarstava, općina i komunalnih službi, te visokoškolskih institucija iz Albanije, Bosne, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Više detalja u priloženom linku.

https://www.trenchlessbalkans.com/