U Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH osnovano Udruženje koje okuplja predstavnike ovlaštenih prodajno-servisnih centara novih motornih vozila

P/G K F BiH 18.12.2015

U četvrtak, 17. decembra 2015. godine u Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine je održan sastanak ovlaštenih uvoznika i prodajno-servisnih centara novih motornih vozila u Federaciji BiH. Na sastanku se govorilo o mnogobrojnim dugogodišnjim problemima sa kojima se susreću kompanije koje se bave ovom djelatnošću.

Neuvođenje Euro 4 standarda, nestimulisanje kupovine novih vozila, prekomjeran uvoz polovnih ekološki neprihvatljivih vozila, samo su neki od problema koji na rješenje čekaju i po nekoliko godina.
Obzirom da se radi o problematici koja se odnosi veliki broj privrednih subjekata, na sjednici je donesena Odluka o formiraju Udruženja pri P/G komori Federacije BiH.

Nakon odluke o osnovanju Udruženja donesene su i odluke o izboru predsjednika, 2 potpredsjednika  i sekretara Udruženja, koji je zaposlenik P/G komore FBiH.

Prema riječima sekretara Udruženja Andreje Softić, privredni subjekti će zajedno sa P/G komorom FBiH voditi aktivnosti koje će pridonijeti rješavanju navedenih problema i uticati na poboljšanje situacije u ovoj dosad zapostavljenoj oblasti.