U Zenici svečano otvoren jubilarni 25. ZEPS 2018 i 15. ZEPS Intermetal 2018

04.10.2018
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević svečano je otvorio  jubilarni 25. zenički privredni sajam  „ZEPS 2018" i 15. međunarodni sajam  metala  „ZEPS Intermetal 2018".

Na ovogodišnjem sajmu „ZEPS 2018" sudjeluje 480 izlagača  iz 19 zemalja, a na  „ZEPS Intermetal 2018" 20 izlagača. Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, te sve bržem procesu digitalizacije koji vidno utiče na broj izlagača, ovaj sajam se uspio održati.  Direktor ZEPS-a Vedad Šestić istakao je da je ovaj sajam zenički brend i da će kao takav uprkos problemima ostati.

Otvaranju sajma prisustvovao je i predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić. Prema riječima predsjednika Jašarspahića ovo je bitan događaj za okupljanje naših privrednika jer imaju  priliku pokazati  svoje potencijale i dobru sliku o BiH, u kojoj ima dobrih proizvođača i kvalitetne robe, a koji zauzimaju značajno mjesto na prostoru EU.  Naglasio je da se u susjedstvu ovakvi događaji dešavaju uz poticaje države, te da bez obzira na razvoj tehnologije ipak direktni kontakt lakše dovodi do konačne odluke.