Udruženje proizvođača i prerađivača, otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća

Sjedište Udruženja:

Ul. Branislava Đurđeva br. 10,
71000 Sarajevo

Predsjednik Udruženja:
mr. Enver Avdić, dipl.ecc

Sekretar Udruženja:
Jasmina Zejnilagić, dipl.ecc

tel: +387 33 566 313
fax: +387 33 217 783
e-mail: j.zejnilagic@kfbih.com

Ciljevi Udruženja
Misija Udružanja
Upravni odbor Udruženja
Skupština Udruženja


Udruženje otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća osnovano je u martu 2017. godine u čijem sastavu se nalaze privredna društva koja se bave otkupom i izvozom jagodičastog voća.

Bosna i Hercegovina ima dugu tradiciju uzgoja jagodičastog voća, koja posljednjih godina bilježi veliku ekspanziju. U skladu sa trendovima savremene tehnologije i vrlo zahtjevnim standardima europskog tržišta, kao posebna djelatnost nastala je skladištenje, zamrzavanje i organizirani izvoz jagodičastog voća. Značajan broj poduzeća posjeduje velike kapacitete hladnjača, sa komorama za skladištenje plodova, kao i kapacitete za prebiranje i pakiranje plodova.

Značaj ove djelatnosti je utoliko veći ako se ima u vidu razvijanje kooperantskih odnosa sa poljoprivrednim zadrugama, što doprinosi jačanju ruralnih područja, a visokosofisticirani proces rada omogućava da kvalitetan proizvod sa naših plodnih površina zadovolji i najzahtjevnije potrebe kupaca.Prvi Kongres "Budućnost maline"

Udruženje otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća Privredne/ Gospodarske Komore Federacije BIH, uz podršku i saradnju USAID/Sweden FARMA II projekta organiziralo je Prvi Kongres malinarstva Federacije BiH na temu: "Budućnost maline" koji se održao se u utorak, 27.02.2018. godine, u Hotelu Hills Ilidža/Sarajevo.