Uskoro velika nagradna igra KUPUJMO DOMAĆE - BIRAJMO SRCEM: Glavna nagrada 20.000 KM

20.04.2020


U organizaciji UDRUŽENJA ZMAJEVO SRCE uskoro kreće velika nagradna igra pod nazivom KUPUJMO DOMAĆE – BIRAJMO SRCEM.

"Cilj kampanje je promocija domaćih proizvoda i usluga čime postižemo jačanje naše ekonomije ali i otvaranje novih radnih mjesta i podizanje standarda "-  izjavila je predsjednik Udruženja ZMAJEVO SRCE  Mira Isović.


Podrška kampanji stiže sa svih strana

"Kupovina domaćih proizvoda je direktno ulaganje u budućnost. Podržavajući lokalne privrednike osiguravamo stabilnu budućnost novim generacijama.
Domaća privreda gradi zajednicu. Kupovina domaćih proizvoda izravno utiče na kvalitet zdravstvenog sistema kao temeljnih institucija svake zajednice.
Razvojem lokalne ekonomije, sistem zdravstva i obrazovanja ostvaruje velike benefite, što je preduvijet njihovog kvaliteta, a time i kvaliteta ukupne društvene zajednice.

Veoma važno je da pored kupaca u kampanji aktivno sudjeluju i domaći proizvođači

Bitno je naglasiti da je kupovina domaćih proizvoda važna isto koliko i izvoz- rekao je Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBIH koji je među prvima prepoznao važnost ove kampanje i dao maksimalnu podršku u svakom smislu.


ŽARKO VUJOVIĆ- PREDSJEDNIK SKUPŠTINE TK

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović ističe da podržava kampanju i sa političkog ali i ličnog stajališta.

"Korona kriza kojom smo zahvaćeni je jedan od pokazatelja zašto nam je domaća proizvodnja bitna i ona mora biti u žiži svih naših aktivnosti

Pozivam i druge kantone te Vladu Federacije da se aktivno uključe i pomognu u realizaciji ovog projekta.

S obzirom da su u okviru kampanje planirani i okrugli stolovi o tome kako na najbolji mogući način pomoći domaću proizvodnju, smatram uključenje svih nivoa vlasti bitnim i neophodnim " – ističe Vujović.

Ministar za poljoprivredu u Vladi TK Mustafa Šakić kaže kako je sretan pokretanjem ovakvog projekta. "Koliko sam dobio informaciju od Organizatora, ubuduće će ove kampanje uz nagradne igre biti dva puta godišnje. Sigurno je da je svima nama u interesu da imamo jaču domaću proizvodnju , jer ovo je vjetar u leđa i poljoprivrednim proizvođačima. Mi u ministarstvu poljoprivrede se trudimo da domaćim proizvođačima obezbijedimo i tržište za njihove proizvode"

"U potpunosti i svim kapacitetima grad Srebrenik podržava ovakav projekat i mi ćemo u startu pomoći njegovu realizaciju u skladu sa našim mogućnostima. I na području našeg grada mi imamo veliki broj domaćih proizvođača i ovo smatramo ulaganjem u budućnost i ekonomiju i države i kantona, ali i Srebrenika" – izjavio je Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika.

"Kampanja i velika nagradna igra KUPUJMO DOMAĆE – BIRAJMO SRCEM će krenuti najkasnije za dva mjeseca, a pripreme su već uveliko u toku."

"Od same ideje pa sve do početka realizacije odmah smo naišli na podršku domaćih proizvođača što nas posebno raduje.

Želimo zaokružiti cijeli priču time da ovom kampanjom promovišemo domaću proizvodnju i usluge , od ugostiteljskih objekata preko domaćih proizvođača i davaoca usluga pa do tržnih centara.

Bitno je da koristimo domaće Telecom operatere, davaoce usluga, proizvođače namještaja, hrane, ugostiteljske objekte u kojima će posjetitelji konzumirati domaće proizvode.

Detalji nagradne igre će biti prezentirani na press konferenciji koja će uslijediti odmah nakon što mjere nadležnih kriznih štabova budu to dozvolile, s obzirom na krizu izazvanu korona virusom.

Web stranica putem koje će građani BIH moći pratiti informacije o nagradnoj igri  i kampanji je u pripremi, a trenutno možete pratiti Facebook stranicu PROIZVEDENO U BIH – BIRAJMO SRCEM "- ističe Organizator uz napomenu da oni već godinama rade projekte unapređenja prodaje za domaće proizvođače , i to sa velikim uspjehom.