Uspješne priče

Fojnički proizvođač namještaja MS&WOOD pokrenuo “College”
Prenijeti priču o izvanrednom uspjehu bh privrednika na domaćem i međunarodnom izuzetno zahtjevom tržištu, u vrlo teškoj svakodnevnici, opterećenoj brojnim problemima, čini posebno zadovoljstvo. Jedna u nizu pozitivnih vijesti o uspjesima naših poduzetnika, koja je po mnogo čemu obilježila 2016., kao i početak 2017.godine dolazi nam iz kompanije koja već u svom nazivu govori da se radi o iskusnim Majstorima. Spoj vrijednih Majstora sa kreativnim radom na najizdašnijem daru prirode Drvetom, daje nam priču o uspješnom privrednom društvu MS&WOOD (Majstori i Drvo).
''HIFA OIL'' iz Tešnja kupila njemačku kompaniju LB profil''
Protekla 2016.godina za poslovni ambijent u BiH je bila izuzetno teška, i čini se da je bilo vrlo malo prilika govoriti o upješnim poslovnim rezultatima. I onda .... kao da smo skoro zaboravili kako izgleda pročitati pozitivan članak, krajem januara ove godine, mediji su objavili gotovo senzacionalnu vijest - ''HIFA OIL'' iz Tešnja kupila njemačku kompaniju LB profil''.
VISITBiH
Inovator u segmentu srednjih preduzeća u sektoru građevinarstva
Termo-beton d.o.o. je društvo za građevinarstvo, trgovinu i usluge osnovano 17.04.1996. godine u Brezi.
Koteks otvorio novi pogon u Zavidovićima
Nakon dvije decenije uspješnog poslovanja kompanija Koteks iz Tešnja svoja je iskustva prenijela u Zavidoviće. U novembru u nekadašnjem DC “Stoličara” u IP “Krivaja” u Zavidovićima Koteks je otvorio još jednu podružnicu.
EURO STIL dobila prestižni Global GAP certifikat
Od strane predstavnika renomirane njemačke certifikacijske kuće TÜV Nord kompaniji EURO STIL, firmi kćerki HIFA OIL, dodijeljen je Global G.A.P. certifikat. Ovim je potvrda da kompanija EURO STIL, kao nosilac certifikata zajedno sa svojih 30 certificiranih kooperanata proizvodi maline po ovom standardu, odnosno na ekološki prihvatljiv način, vodeći računa o zaštiti životne sredine.
Klasovo brašno po prvi put u Saudijskoj Arabiji
Lider bosanskohercegovačke mlinarsko – pekarske industrije Klas d.d. Sarajevo uspješno je realizirao izvoz brašno tip 500 na tržište Saudijske Arabije.
Investicijom u nove tehnologije Euro–metali ušli u novi segment poslovanja
Euro – metali, vodeći distributer u oblasti metalurgije u Bosni i Hercegovini, investicijom u nova tehnološka rješenja obrade metala ušao je u novi segment poslovanja.
Projekt od 50 miliona KM: ArcelorMittal uspješno pokrenuo remontovanu visoku peć
U kompaniji ArcelorMittal Zenica, 26. juna 2018. godine upriličena je svečanost „Budućnost počinje ovdje“, kojom je obilježen završetak kapitalnog remonta pogona Visoke peći.
Prva jahta potpuno proizvedena u BiH na njemačkom sajmu nautike
Prva potpuno u Bosni i Hercegovini proizvedena jahta dužine 12 metara bit će predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nautike koji se održava u njemačkom gradu Hamburgu naredne sedmice.
BH. kompanija proizvela peć za veliki "Boeing"
U krugu kompanije „Almy Metalno“ izvršen utovar dijela peći za stabilizaciju i učvršćivanje materijala težine 170 tona po narudžbi kompanije „Ebner“ iz Linza u Austriji.
Srebrenička kompanija širi proizvodnju
U uslovima otežanog poslovanja i distribucije proizvoda zbog pandemije virusa korona, srebreničko preduzeće “Ekonomik”, koje se bavi proizvodnjom građevinskih kontejnera, bilježi rast.
U najgorim vremenima drastično povećali prihode
Gigant domaće namjenske industrije, kompanija Igman iz Konjica drastrično je uvećala prihode u prvoj polovini ove godine, uprkos veoma izazovnoj situaciji.
LIMENE GARAŽE IZ CAZINA NA TRŽIŠTU ŠIROM NJEMAČKE
U Sarajevu i svim većim bh. gradovima posljednjih godina zabilježen je povećan broj automobila na ulicama, što automatski znači veliki problem oko parking mjesta, ali i manjak garaža za parkiranje na duže vrijeme.
Između ponosa i barijera: Svjetska premijera jahte Derubis 44 Fly
U Sarajevu, na Trgu Bosne i Hercegovine, bosanskohercegovačka kompanija Derubis Yachts d.o.o. iz Viteza upriličila je svjetsku premijeru novog modela, jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini.
U JEKU KRIZE OTVORILI NOVU FABRIKU
U vremenu gobalne svjetske ekonomske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, u Turbetu kod Travnika otvorena je nova fabrika firme E&M –BHPal, čime su prošireni proizvodni kapaciteti i stvorena i nova radna mjesta.
Tešanjski gigant zapošljava 30 novih radnika
Posljednjih dana mediji su ispunjeni negativnim vijestima o otkazima i padu prihoda brojnih kompanija, između ostalih i u tekstilnoj industriji.
Firma iz Velike Kladuše investirala 2 mil KM u novi objekat
Kompanija „Kolmix“ iz Velike Kladuše preselila je na novu lokaciju. Firma je kupila jedan dio objekta “Saniteksa” i u novi objekat je uloženo preko 2 miliona maraka.
Bh. firma proizvela robota za dezinfekciju prostora
Pojava Covid-19 virusa značajno je uticala na velike globalne promjene kako načina života tako i poslovnog okruženja u najširem smislu.
Svjetsko a naše: Firma iz Jelaha otvorila novi pogon
Firma Inžinjering 1 iz Jelaha danas je svečano otvorila novi pogon namijenjen za proizvodnju i pravljenje koševa od armature maksimalne dužine do 18 metara i prečnika fi 1500 proizvođača Schnell.
Preventova fabrika u Tomislavgradu sama će proizvoditi električnu energiju
Prevent kao grupacija prepoznao je proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije kao potencijal za dalji razvoj.
BOSNALIJEK počeo izvoz Lysoderm kreme na tržište Njemačke
Nakon što je početkom ove godine započeo izvoz Lysobact®-a na tržište Njemačke, Bosnalijek je nedavno ugovorio i prve isporuke Lysoderm® kreme na isto tržište.
Zeos eko-sistem pokreće kampanju "Gdje kupujem, tu recikliram"
O kampanji - Od mjeseca oktobra 2020. godine ovlašteni operater za zbrinjavanje električnog i elektronskog otpada ZEOS eko-sistem, putem svoje mreže za sakupljanje i dvanaest društveno odgovornih kompanija: Bau & Garten (OBI), BINGO, Elektro Centar, ELEKTRO-JURIĆ, ELEKTRO MILAS, ELMARK GROUP, Gorenje Commerce, KONZUM, MANEDRA-COMPANY, Mercator BH, Orbiter G i Penny Plus, provodi ekološko-edukativnu kampanju „Gdje kupujem, tu recikliram“.
Udružile se bh. firme: Uz kupljeni automobil dobijete garažu na poklon
Za bh. ekonomiju je dobro da sve više domaćih kompanija uspostavlja zajedničku saradnju i time jača svoje potencijale.
Č.J. iz Bihaća proizvela prvi bosanskohercegovački mobilni krevet - Najavljena serijska proizvodnja
U Bihaću je održana prezentacija mobilnog i fleksibilnog kreveta za njegu starijih i osoba narušenog zdravlja - Crewe, koji je u potpunosti dizajniran i proizveden u Bosni i Hercegovini.
Bh. kompanija otvorila prodavnicu na Tajvanu
Bh. proizvođač namještaja, kompanija “Zanat”, otvorila je prodavnicu na Dalekom istoku, tačnije na Tajvanu.
Po uzoru na svjetske kompanije: Alma Ras pokrenula edukacijski centar
Početkom tekuće godine, Alma Ras, brend lider u tekstilnoj industriji, u želji da pruži svojim uposlenicima samo najbolje i svjesna važnosti ljudskih potencijala pokrenula je edukacijski centar ARcademy.
Voćar pojačao kapacitete za otkup i prodaju
Uz podršku Sweden/USAID FARMA II projekta “Voćar” d.o.o. iz Brčkog sada može povećati otkup, pakovanje, prodaju, te izvoz suhih šljiva iz sjeveroistočne BiH.
U jeku pandemije Saplast zaposlio novih 15 radnika
U jeku pandemije koronavirusa COVID-19 preduzeće Saplast iz Hadžića je povećalo broj uposlenih za 15 osoba.
RADNICI BH. KOMPANIJE DOBILI BONUS VEĆI OD 3.700 KM
Unatoč “lockdownu” i nepredvidljivosti krize izazvane pandemijom koronavirusa, finansijska godina 2019/2020. za JYSK BiH bila je uspješna a ove godine najbolja trgovina je imala priliku dobiti za svakog od zaposlenika bonus u iznosu preko 3.700 KM.
Brodogradilište u vlasništvu bh. grupacije među prvima u svijetu proizvelo električnu jedrilicu
Proizvođač višestruko nagrađivanih jedrilica Salona, AD Brodovi, među prvima u svijetu započeo je s ugradnjom električnog motora u plovila proizvedena u ovom solinskom brodogradilištu.