Uspješnih 15 godina Fininga: Završavaju i 500. dizalicu

Izvor: Avaz.ba/Akta.ba 24.07.2017
Zaposlenici i menadžment "Fininga” iz Gračanice, specijalizirane kompanije za proizvodnju mosnih i portalnih kranova, te raznih teretnih platformi, radno i skromno obilježavaju 15 uspješnih godina rada. Dobili su i C broj, čime su u potpunosti otklonjene carinske barijere. I tako četrdesetak zaposlenih nastavlja da ostvaruje dobre rezultate.

Kako je za "Dnevni avaz" izjavio vlasnik i generalni direktor "Fininga” Midhat Ćehajić, za velika slavlja i riječi u ovoj firmi nemaju vremena.

Umjesto toga, punom parom se radi, da se u narednih petnaestak dana proizvede i na tržište isporuči 500. dizalica, što će biti velika radna pobjeda svih zaposlenika. Još se ne zna ni ko će biti vlasnik jubilarne dizalice, proizvedene u pogonima „Finiga", koji se nalazi u Poslovnoj zoni Šenik u Gračanici..

"U vrijeme kada obilježavamo jubilej, našu 15. godišnjicu, ostvarili smo rekordnu mjesečnu proizvodnju u junu, koja je vrijedna oko 400.000 KM. Naime, u junu smo proizveli dizalice nosivosti 30,5 tona za kompaniju "Sprega-kamen” u Splitu, za "Enterijer-Janković” u Novom Sadu, te dizalicu nosivosti 42 tone za "Elektroprivredu RS", tačnije za "Elektrodistribuciju Pale", potrebne za gradnju hidroelektrane na rijeci Željeznici", kaže Ćehajić.

Ističe kako je posao ugovoren i za naredna tri mjeseca za poznatog kupca i da firma stabilno posluje. Velika je stvar i proljetna proizvodnja najduže dizalice u Bosni i Hercegovini.

U ovoj firmi se nadaju da će i prostorni plan za Poslovnu zonu Šenik uskoro biti gotov. Naime, nakon toga će početi pripreme za gradnju još jedne proizvodne hale.