Search

Federalno ministarstvo: Otvorena javna rasprava o Zakonu o unutrašnjoj trgovini FBiH

Federalno ministarstvo trgovine otvorilo je javnu raspravu o Zakonu o unutrašnjoj trgovini, nakon što su oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojila Nacrt zakona.

Javne rasprave bit će organizovane u pet gradova Federacije BiH, a prva će biti održana 6. juna u Mostaru, u prostorijama Privredne komore. U saopćenju Federalno ministarstvo obavještava da će se javna rasprava održati i u Zenici 13. juna, zatim Tuzli 14. juna, Sarajevu 19. juna, te Bihaću 26. juna.

– Nacrtom zakona o unutrašnjoj trgovini, između ostalog, uređuju se uslovi i način obavljanja trgovine i trgovinskih usluga, preciziraju prava i obaveze trgovaca, oblici trgovine, te način formiranja i isticanja cijena. Također, otvara se mogućnost za elektronsku trgovačku evidenciju, kao i praćenja trgovine i tržišta. Propisuju se pravila za one koji se bave e-trgovinom, te mjere zabrane nepoštenog trgovanja, nadzor i upravne mjere, kao i upravni i inspekcijski nadzor nad primjenom ovog zakona – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva trgovine.

Kako se ističe, tekst Nacrta zakona objavljen je na web stranici Ministarstva www.fmt.gov.ba, a javna rasprava trajat će 60 dana.

Više na ????https://lnkd.in/gP7gXH-u