Smart industry 2023: Pametnim industrijama do ubrzanog razvoja i rasta gospodarstva

Poslovni dnevnik organizira veliku konferenciju Smart Industry (12. i 13. 10. 2023., Šibenik, Amadria Park, Solaris) na kojoj će se tijekom dva dana razgovarati o pametnim rješenjima koji pridonose razvoju privrede u Hrvatskoj i zemljama regiji.

Na linku https://www.poslovni.hr/dogadjanja/konferencija-smart-industry-2023 se nalazi preliminarni program dva dana konferencije, te prijava za sudjelovanje na konferenciji.

Kroz pet mini intervjua koje će voditi Saša Ćeramilac (Al Jazeera Balkans) cilj je prikazati najuspješnije primjere pametnih industrija zemalja u regiji. Okupljanjem stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije otvaramo sljedeća pitanja: ključni izazovi i prepreke za primjenu pametnih industrija i digitalizacije; razlike u razini potpore država i investicijskom okruženju za pametne industrije i digitalizaciju; kako pametne industrije i digitalizacija unaprjeđuju učinkovitost i produktivnost u gospodarstvu ovih zemalja; kvaliteta radne snage i obrazovne politike potrebne za primjenu pametnih industrija i digitalizacije; kako pametne industrije i digitalizacija mogu pomoći u rješavanju ključnih društvenih izazova; kako pametne industrije i digitalizacija mogu potaknuti izvoz i povećati konkurentnost ovih zemalja na tržištu; uloga regionalnih integracija, suradnja i umrežavanje u podržavanju primjene pametnih industrija.

Ovo je projekt koji četvrtu godinu zaredom okuplja velik broj tvrtki koje nude pametna rješenja (A1, Algebra, Atron, CadCam, DignetSoftware, Digital Realty, Deloitte, Eccos, Editel, mojeRačun, Exclusive Networks, Fina, Factory, HAKOM, HEP, Intrix, InfoDom, Končar, LeverUp, mStart, Nexi, Omega Software, Schneider Electric, Setcor, Serengeti, Siemens, Vanado, Europski parlament, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva…) i jedan je od najvećih projekata Večernjeg lista, odnosno Poslovnog dnevnika.