Projekat ENHANCE

PODRŠKA ZA UNAPREĐENJE KONKURETNOSTI I ZAPOŠLJAVANJA – ENHANCE

Privredna/Gospodarska komora FBiH implementira projekt ENHaNCE u partnerstvu s Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – ENERGIS.

Svrha projekta je jačanje ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja industrijskih malih i srednjih preduzeća na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga, kroz izgradnju kapaciteta za saradnju i komercijalizaciju malih i srednjih preduzeća iz tri sektora (drvna, prehrambena i metaloprerađivačka industrija) u navedenim regijama, te izgradnju i rast zelenih i pametnih inovacija,.

Partneri očekuju da će se, između ostalog, projektne aktivnosti ojačati direktni kontakti preduzeća iz pograničnih oblasti, pružiti nova znanja kako već zaposlenima u ovim industrijskim granama, tako i jednom broju nezaposlenih i time poboljšati njihove šanse da nađu adekvatno zaposlenje. Također, projektom se unapređuje i međukomorska saradnja između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Projekat se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020 godine.

ANALIZA REGIONALNOG STATUSA INOVACIJA I INDUSTRIJSKIH PRIORITETA_CETEOR.pdf
 
ANALIZA TRŽIŠNE INTELIGENCIJE, INOVACIJA I SPOSOBNOSTI KOMERCIJALIZACIJE PREKOGRANIČNIH MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA.pdf
 
VODIČ ZA B2B SUSRETE I POSLOVNO UMREŽAVANJE
 
Vodič javnog finansiranja (PDF)