Search

O nama

Riječ predsjednika

 

Poštovani posjetioci,
Dobrodošli na internetsku stranicu, Udruge prometnika naftnih derivata Federacije BiH, Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH.

Tradicija udruživanja u Bosni i Hercegovini je rasla na bogatom i plodnom tlu naše istorije. Udruživanje, kao tradicionalna odlika bosanskohercegovačkog čovjeka, radi zaštite i unaprjeđenja zajedničkih interesa seže nekoliko vijekova unatrag.

Rukovođeni tim ciljem, prometnici naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine su se odlučili udružiti u jednu asocijaciju , pod okriljem Privredne/Gospodarske komore F BiH.

Danas, s pravom mogu reći da je UPND, kao organizacija, stasala u organizaciju koja u partnerskom odnosu sa zakonodavnom i izvršnom vlašću te svojim intenzivnim aktivnostima i brojnim inicijativama uspješno štiti sve članove, te zastupa njihove interese.

Kako je naš glavni cilj promoviranje i zaštita interesa distributera naftnim derivatima u F BiH, posebnu pažnju smo posvetili i unapređenju odnosa s javnošću, jer samo kvalitetnom komunikacijom sa svim značajnim internim i eksternim medijima možemo postići uzajamno uvažavanje.

Upravo stoga, pokrenuli smo institucionalni portal ( u okviru web portala Privredne/Gospodarske komore F BiH) koji će , prije svega, našem postojećem i budućem članstvu još više približili sve naše aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje njihova poslovanja.

Naša namjera je da ovaj portal postane centralni informativni i poslovni servis, u ovoj djelatnosti F BiH, koji će pružati više korisnih informacija nego što je to bilo do sada.

Naše nove stranice na www.kfbih.local će nadamo se, svim ostalim zainteresiranima – kako postojećim tako i potencijalnim poslovnim partnerima, institucijama iz zemlje i inostranstva, našim aktuelnim kao i potencijalnim članicama, kao i predstavnicima medija, od sada ponuditi više informacija.

Predsjednik UPND
Milenko Bošković dipl.ing.str.

 

Istorijat

 

UPND – Udruženje prometnika naftnih derivata je strukovno udruženje prometnika naftnim derivatima sa područja Federacije Bosne i Hercegovine.

Udruženje je formirano u okviru Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, a u skladu sa Zakonom o privrednim komorama u Federaciji (”Službene novine F BiH” br. 35/98 i 34/03 ).

Asocijacija prometnika naftnim derivatima je osnovana 29.07.1999.godine.

Na samom početku svoga djelovanja asocijacija je bila organizirana kao Sekcija.
Uvažavajući činjenicu da je u međuvremenu, ovoj asocijaciji pristupio veliki broj pravnih lica koji se bave prometom naftnih derivata, od početka 2009.godine, Sekcija je nastavila svoj rad pod nazivom Udruženje.

Danas, nakon 16 godina svoga postojanja, bez skromnosti možemo konstatovati da je ovo Udruženje snažan faktor u praćenju i predlaganju poboljšanja zakonske regulative, ali i mjesto gdje se stiču informacije i rješavaju važna pitanja iz naftnog sektora Federacije BiH.

Udruženje broji preko 60 aktivnih članica.

Svoje mjesto u društvu najboljih pronašli su svi oni koji su baveći se ovim poslom koji zahtjeva učestvovanje u svim savremenim tokovima današnjice, shvatili da im to niko sistematski nije omogućio.

Prepušteni sami sebi potražili su izlaz u strukovnom povezivanju.

Svi oni koji smatraju da svoje interese mogu ostvariti pod okriljem ove asocijacije, ustvari dobivaju mjesto u društvu najboljih.