Saopštenje

Inžinjerska komora Federacije Bosne i Hercegovine izražava duboko saučešće svim porodicama nastradalih u katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju. Ovaj prirodni fenomen je izazvao velike gubitke, te u ovim teškim trenutcima, Inžinjerska komora FBiH stavlja na raspolaganje sve svoje kapacitete kako bismo pružili podršku ugroženim građanima.

Naša stručna pomoć biće dostupna Vladi Federacije BiH , Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona i Vladi Srednjebosanskog kantona.  Svim relevantnim službama u procesu sanacije ovog nevremena. Također, zajedničkim djelovanjem sa CZFBiH pomoći ćemo kod prikupljanja podataka o štetama i sanacijama.

Ono na ćemu ćemo, dodatno insistirati jeste izrada strategije prevencije od prirodnih nepogoda, koja će biti u skladu sa najnovijim standardima Evropske unije, te implementaciji prepoznatih mjera prevencije. Naša posvećenost stručnoj podršci i unapređenju sistema prevencije od prirodnih nepogoda ostaje nepromijenjena.

Sada je vrijeme da učinimo sve da do ljudskih žrtava ne dođe više nikada, a ujedinjeni možemo da radimo na izgradnji sigurnije i otpornije zajednice.