Poziv na obuku – Strateški plan za digitalnu transformaciju preduzeca

Digitalna transformacija je put kojim mala i srednja preduzeća moraju krenuti kako bi se uspješno prilagodila promjenama koje se događaju u svim sektorima ekonomije, te pronašla nove poslovne prilike i izašla na nova tržišta. Svaka grana privrede ima svoje specifičnosti i različite razvojne potrebe koje će se nužno odraziti na drugačiji pristup strateškom planiranju i digitalnoj transformaciji koja je njegov
neizostavni dio. Ono što je zajedničko malim i srednim preduzećima u svim granama privrede je potreba da upoznaju poslovno okruženje i konkurente, te efikasnije upravljaju resursima preduzeća. Samo na osnovu provedenih analiza baziranih na pouzdanim podacima prikupljenim u realnom vremenu, menadžment će biti u mogućnosti da donosi strateške odluke o pravcima razvoja kompanije.

Kako analizom resursa, poslovnog okruženja i konkurencije razviti kvalitetan strateški plan?

Ovim putem Vas pozivamo da uzmete učešće na treningu „Strateško planiranje: analiza resursa, poslovnog okruženja i konkurencije” koji će se održati 19. aprila 2023.godine sa početkom u 10:00 sati u Hotel Ibis Styles, Džemala Bijedića 169A,
Sarajevo. Prijave za ovaj događaj su moguće do najkasnije ponedjeljka, 17.04.2023.godine, skeniranjem QR-koda ili putem linka https://lnkd.in/ezhhEwgY.
Ovo je prvi u nizu treninga na kojima će učesnici imati priliku da kroz praktičan rad steknu znanja koja mogu direktno primjeniti u procesima digitalne transformacije svojih kompanija. Fokus ovog treninga je da polaznike upozna sa osnovama strateškog planiranja za mala i srednja poduzeća, uključujući elemente i proces izrade analize vlastitih resursa i sposobnosti, te vanjskog poslovnog okruženja i konkurencije.
Polaznici će naučiti kako provesti temeljitu analizu vlastitog poslovanja i razviti strateški plan za postizanje svojih ciljeva.
Organizaciju ovog webinara omogućio je projekat “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini”, finansiran od strane Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju Savezne Republike Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Projekat ima za cilj povećanje kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju.