ODRŽAN UPRAVNI ODBOR PROJEKTA PARTISH NA UNIVERZITETU MONTPELLIER

U period od 03 do 07. Jula 2023. godine Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine zajedno sa partnerima je upriličila posjetu Univerzitetu Montpellier, s ciljem učešča u radu Uprvnog odbora Projekta PARTISH.

Cilj ovog projekta je unapređenje univerzitetskih studija i orijentacije na cjeloživotno učenje u Bosni i Hercegovini kroz razvoj vanrednih i kratkih studija i razvoj zakonskog okvira za uvođenje ove vrste studija u cilju podrške različitim potrebama i interesima studenata, kompanija, visokoškolskih ustanova (VŠU) u različitim kantonima/entitetima u BiH uz preporuke VŠU za implementaciju vanrednih i kratkih studija u cijeloj BiH.

Upriličene su prezentacije usluga cjeloživotnog obrazovanja, sa akcentom na kratke cilkuse studija u Francuskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Švedskoj, Njemačkoj i Latviji.

Zbog aktuelnosti projektne tematike  došlo je do produženja ranije planiranog vremena trajanja ovog Projekta za još jednu godinu te je tom prilikom izvršen reizbor članova Upravnog odbora projekta.

Izvršena je analiza realizacije planiranih aktivnosti po ovom Projektu te se pristupilo planiranju aktivnosti za narednu godinu sa akcentom na praktičnu primjenu i realizaciju projektnih aktivnosti uz aktivno učešće Ministarstava, Univerziteta i Komora.