Predstavnici G/PK FBiH na studijskom putovanju u Sloveniji i Austriji

Predstavnica Gospodarske komore F BiH Silvija Mikulić i gđa. Marija Vukoja predsjednica Turističkog Klastera Hercegovina sudjelovale su od 12. do 16. rujna 2023. god. na studijskom putovanju koje je organizirano u okviru projekta “Održivost zaštićenih područja u BiH (Sustainability of Protected Areas – SPA)”, koji financira Globalni fond za zaštitu okoliša, a implementira UNDP. Sudionici studijskog putovanja su posjetili područje Nacionalnog parka Triglav, Park prirode Dobratsch (Villach, Austrija) i Park prirode Sečoveljske soline (Slovenija).

Cilj studijskog putovanja bio je jačanje kapaciteta nadležnih institucija, upravitelja zaštićenih područja i privatnog sektora za dizajniranje i efikasnu implementaciju inovativnih financijskih mehanizama u zaštiti prirode.

Sudionici studijskog putovanja imali su priliku čuti o iskustvima upravitelja zaštićenih područja iz zemalja regije i članica Europske unije (Hrvatska, Slovenija, Austrija) vezana za upravljanje ovim područjima, kao i njihovu turističku valorizaciju.

 

Studijsko putovanje je bila odlična prigoda za razmjenu znanja, iskustava i informacija između upravitelja zaštićenih područja kao i povezivanje s nadležnim institucijama i predstavnicima privatnog sektora.