Search

Bosanskohercegovačke kompanije na sajmu WE CYCLE i WE ENERGY, Izmir

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH je sa predstavnicima Udruženja operatera sistema i zainteresovanim kompanijama iz BiH uzela učešće na sajmovima WeCycle i WeEnergy, koji su uporedo održani u Izmiru u periodu od 09. – 11.05.2023. godine.

Na putu ka održivim gradovima, koji će ostaviti okruženje pogodno budućim generacijama, i u cilju smanjenja nastanka otpada odvojenim prikupljanjem i njegovom reciklažom, a ujedno i u cilju jačanja svijesti društva bio je fokus sajma WeCycle.

Istovremeno, sajam WeEnergy, koji je ujedno i najveći sajam čiste energije, okupio je na jednom mjestu više od 300 izlagača i predstavnika privrede, svih nivoa institucija, vlada, stručnjake iz oblasti energetike, energije, elektromobilnosti, industrije, investitore, lokalne zajednice, akademske zajednice, nevladine organizacije i mnoge druge.

 

Predstavnici Privredne/Gospodarske komore FBIH i bosanskohercegovačke kompanije imale su svojevrsnu priliku upoznati se sa posljednim dostignućima iz ovih oblasti i u okviru konferencijskog programa sajma, kao i pri direktnim B2B susretima.

 

 

Osim izložbe tehnologije odlaganja, recikliranja, mjerenja i upravljanja, punjača, baterija, kablova, konektora, priključnih kutija, sistema za montažu punjača, kablova, i brojnih električnih vozila od posebnog značaja je spomenuti izložbu i prezentaciju prvog turskog električnog vozila TOGG, model “T10X” koji je s proizvodne trake sišao na Dan Republike 29. oktobra 2022. godine.

 

Dvije strelice u dizajnu logotipa, koje se spajaju u dragi kamen u sredini, simboliziraju ne samo spajanje istočne i zapadne kulture, već i spajanje tehnologije i ljudi na raskrsnici danas i sutra.

Ovom prilikom održan je i sastanak predstavnika Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine i predstavnika Privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga Republike Srbije sa Upravom sajmišta FuarIzmir, u cilju pregovora o produženju postojećeg Memoranduma o zajedničkoj saradnji koji Privredna komora FBiH i FuarIzmir već imaju, kao i modalitetima uključenja kompanija iz Zlatiborskog upravnog okruga Republike Srbije kroz sličan sporazum sa nadležnom Regionalnom Privrednom komorom. Privredna/Gospodarska komora je osigurala izložbeni štand u okviru kojeg bosanskohercegovačke kompanije će moći besplatno izložiti svoje promotivne materijale. Istovremeno, kompanijama zainteresiranim da budu izlagači obezbjeđeno je 10% popusta, i još dodatnog popusta za kompanije gdje su žene u vlasničkoj/suvlasničkoj strukturi.

 

 

Privredna/Gospodarska komora FBIH će na zvaničnoj web stranici objaviti spisak predstojećih sajmova na kojima kompanije iz BiH mogu uzeti učešće. FuarIzmir raspolaže sa 4 velike sajamske hale, ukupne površine od78.750 m2.