Search

Inovacijska vaučer shema: Otvoren je Javni poziv za akademske zajednice i istraživačke centre za pružanje usluga malim i srednjim poduzećima

Suradnja s predstavnicima akademske zajednice i digitalnih inovacijskih hub-ova malim i srednjim poduzećima nerijetko je jedan od ključnih čimbenika uspjeha kojim se doprinosti razvoju razine inovacije u poduzećima. Prepoznajući važnost ove suradnje, INTERA Tehnološki Park sredinom godine započeo je realizaciju projekta BOOST kojeg podržava projekt “Inovacija i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, koji sufinanciraju Europska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i suradnju SR Njemačke (BMZ), a implementira GIZ.

Upravo u okviru ovog projekta u utorak, 25.7.2023. godine na ovogodišnjem izdanju konferencije CONNECTO svečano je otvoren Javni poziv za mala i srednja poduzeća koja će u narednom periodu imati priliku prijaviti svoje inovativne projekte i dobiti izravnu podršku kroz suradnju s predstavnicima akademske zajednice i digitalnih inovacijskih hub-ova. Prije nešto više od mjesec dana INTERA Tehnološki Park otvorio je Javni poziv za sve zainteresirane predstavnike akademske zajednice i istraživačkih centara u Bosni i Hercegovini za pružanje usluga malim i srednjim poduzećima. 15 fakulteta i digitalnih inovacijskih hub-ova s više od 150 eksperata u proteklom je periodu prijavilo svoje usluge iz područja tehnoloških inovacija, prava i intelektualnog vlasništva, digitalne transformacije te razvoja i internacionalizacije koje su predstavljene u objavljenom katalogu. Sva zainteresirana mala i srednja poduzeća s područja Bosne i Hercegovine u okviru ovog poziva mogu izabrati jednog pružatelja usluga i pripadajuću uslugu te ostvariti pravo na jednokratku podršku u okviru Inovacijske vaučer sheme. Ovaj program podrazumijeva financijsku podršku za pruženu uslugu u maksimalnom iznosu od 5.000,00 EUR (protuvrijednost u BAM) te uz obvezno sufinanciranje od 10% koje će osigurati mala i srednja poduzeća s kojima pružatelji usluga ostvare suradnju.

Sve detalje Javnog poziva zainteresirani potencijalni aplikanti mogu pronaći ovdje gdje mogu pročitati i sve o načinu prijave, a u slučaju dodatnih pitanja mogu se obratiti na boost@intera.ba.

Dodatne informacije o Javnom pozivu moći ćete dobiti i na online Info sesiji koja će se održati u ponedjeljak, 28.8.2023. godine u 10:00h.  Svoje mjesto na ovom događaju možete osigurati popunjavanjem obrasca na linku.

Projekt BOOST je dio projekta Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u BiH/EU4DigitalSME kojeg zajednički financiraju Europska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ) s ciljem razvoja ekonomije u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na digitalnu transformaciju. Projekt implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Linkovi za pristup:

  1. Javni poziv
  2. Prilog 3., 4. i 5.
  3. Prilog 6.