Međunarodni sajam privrede “Banjaluka EXPO 2024”

Prvi Međunarodni sajam privrede “Banjaluka EXPO 2024” otvoren je u Banjaluci  u kompleksu Univerzitetskog centra – Kampus.

U periodu od 3. do 5. travnja izlagači iz sektora građevinarstva, metalne i elektroindustrije, drvne industrije, tehnike i kućanskih aparata, IT sektora, elektronike i robotike, arhitekture i projektiranja moći će predstaviti svoje proizvode i usluge na površini od preko 15.000 metara četvornih.

Ovogodisnji,ujedno i prvi sajam ove vrste u Banjaluci okupio je preko 300 izlagača iz 10 zemalja europe i svijeta a zemlja partner je bila Republika Srbija.

Na zajedničkom izložbenom prostoru komorskog sistema Bosne i Hercegovine svoje članice je zastupila i Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u čijoj delegaciji u ime komore su bili g.Almin Mališević te g.Dario Planinić koji su prisustvovali i u nizu pratećih aktivnosti kao što su panel diskusije, tematska predavanja te B2B susreti.

Već na ovogodišnjem,prvom sajmu,organizatori i pokrovitelji najavljuju i idući EXPO 2025 što je za svaku pohvalu i podršku jer su sajamske manifestacije neizostavno mjesto susreta gospodarstvenika i jedan od pokazatelja gospodarskog rasta.