Održan 13. Kongres ženskog poduzetništva

10.listopada u Budvi, Hotel Splenid, održan je 13. Kongres ženskog poduzetništva koji je organizirala Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Forumom privrednih komora Jadransko-jonske regije.

Cilj skupa bio je pružiti međuregionalnu perspektivu o izazovima i najboljim praksama iz oblasti ekonomske ravnopravnosti žena u Jadransko-jonskoj regiji.

Uvodnu riječ je imala predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić koja je istakla kako su žene važni nosioci promjena, te da će korištenje potencijala ženskog preduzetništva biti ključno za održiv i inkluzivan oporavak ekonomija i društava od kriza.

U toku Kongresa, predsjednica Privredne Komore Crne Gore Nina Drakić i Đino Sabatini ,predsjednik Privredne Komore Regije Marche i potpredsjednik Foruma AIC , potpisali su Memorandum o razumijevanju čiji je osnovni cilj jačanje ekonomske saradnje i poslovnog rasta kroz razmjenu informacija i najboljih praksi, podršku preduzetništvu kroz prekogranične aktivnosti i razvoj inovativnih projekata u oblastima zelene i digitalne tranzicije, sa posebnim naglaskom na energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije i održivu mobilnost.