Search

ODRŽANA KONFERENCIJA O POČETNIM ISKUSTVIMA RADA S DIGITALNIM NOMADIMA

Danas je u okviru projekta RECOOPER kojeg u okviru sveobuhvatnog EU4BusinessRecovery projekta sufinanciraju Europska unija i vlada SR Njemačke, na otvorenom održana završna konferencija projekta o početnim iskustvima i budućnosti rada s digitalnim nomadima u Hercegovini.

Konferencija je održana u lijepom ambijentu uz rijeku Trebižat kao jednom od turističkih bisera Hercegovine. Događaj je privukao brojne govornike i goste iz turističkog sektora uključujući one koji su sudjelovali u radu s digitalnim nomadima kao i one koji su se željeli detaljnije upoznati sa specifičnim odlikama digitalnih nomada.

Na konferenciji su predstavljene informacije o završenim aktivnostima u projektu poput dolaska digitalnih nomada u Hercegovinu, brendiranja Hercegovine kao destinacije, izrađene web platforme prilagođene digitalnim nomadima. Održana je i panel rasprava s istaknutim gostima iz sektora turizma koji su iznosili svoja iskustva u radu s nomadima i predlagali potencijalna unaprjeđenja. U sklopu konferencije je udruzi Visit Blidinje dodijeljena nagrada Zvijezda turizma za najbolji ambijent za digitalne nomade.

Projekt RECOOPER implementira Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH kao nositelj projekta, zajedno s Intera tehnološkim parkom iz Mostara.

EU4BusinessRecovery je projekt Europske unije koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Vrijedan je 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (700 tisuća eura). Sprovode ga GIZ, ILO i UNDP od siječnja 2021. do lipnja 2023. godine. Više informacija o EU4BusinessRecovery projektu na www.eu4business.ba.