ODRŽANA PREZENTACIJA PROGRAMA PODRŠKE RAZVOJA PRIVREDE

Privredna/Gospodarska komora FBiH u saradnji sa Razvojnom agencijom Žepče, Udruženjem privrednika Žepče-Motrix i Udruženjem poduzetnika i poslodavaca Žepče-UPIP, 28. aprila 2023. godine organizovala je prezentaciju programa podrške federalnih ministarstava razvoju privrede FBiH. Programe podrške prezentirali su Stipo Buljan – tajnik Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, te Harun Moćević – voditelj sektora za poslovanje sa privredom Union banke d.d. Sarajevo.

 

 

Ispred Razvojne agencije Žepče Tea Samardžić Memčić je prezentirala javne pozive Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Privrednici sa područja općina Žepče i Zavidovići imali su priliku saznati o aktuelnim programima podrške federalnih ministarstava i Union banke.

Pored privrednika učesnici su bili predstavnici općina, gradova i županija. Iz prezentacija se moglo vidjeti da je Vlada FBiH nastavila programe podrške privredi koji su u prethodnim godinama ostvarili dobre rezultate po osnovu kojih je povećan broj radnih mjesta i izvoz. Programi podrške imaju razvojni ali i socijalni karakter od kojih se očekuje da se nastavi kontinuitet razvoja privrede FBiH.

Privredna/Gospodarska komora FBiH kao organizator prezentacije će nastaviti aktivnosti koje pomažu privrednim subjektima da svoje poslovanje unaprijede i posluju u što boljem poslovnom ambijentu.