Search

Potpisan Sporazum o suradnji Gospodarske komore Federacije BiH i Federalne novinske agencije

Izvor : FENA.ba

 

Mostar, 20.svibnja 2024. – Gospodarska komora Federacije BiH i Federalna novinska agencija (FENA) potpisale su u ponedjeljak u Mostaru sporazum o suradnji, a riječ je o zajedničkom izraženom interesu i spremnosti da svojim aktivnostima u okviru zakonskih nadležnosti i misije, doprinesu razvoju gospodarstva i medijske prisutnosti na području Federacije BiH.

Sporazum su potpisali potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić i zamjenik ravnatelja Fene Ilija Musa.

– Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine ove godine slavi jubilej 25 godina postojanja. Komora je u suradnji s Vladom Federacije BiH – Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta, planirala niz aktivnosti do kraja tekuće godine. Aktivnosti planirane u okviru strateškog komuniciranja su usmjerene na jačanje položaja i vidljivosti Gospodarske komore FBiH te realnog sektora u cjelini na području Federacije BiH. Cilj ovih aktivnosti je povećati vidljivost djelovanja i angažmana Komore u društvu i gospodarstvu, kao i informiranje šire javnosti o pozitivnim pričama i aktivnostima poslovne zajednice. Stoga se nadam kako će realizacija ovog sporazum doprinijeti boljoj informiranosti šire javnosti o svim navedenim aktivnostima – izjavio je prilikom potpisivanja sporazuma potpredsjednik Komore Marko Šantić.

Važnost suradnje naglasio je i zamjenik ravnatelja Fene Ilija Musa.

– Međusobnom suradnjom Federalne novinske agencije i Gospodarske komore FBiH podizat će se svijest javnosti o djelovanju gospodarskih društava i pojedinaca koji se bave gospodarstvom u FBiH, o aktivnostima Komore, a zajedničkom organizacijom događaja i provedbom projekata upoznat će se i gospodarska i opća zajednica o ulozi medija u razvoju gospodarstva – rekao je Musa.

Strane potpisnice suglasne su da će posebno surađivati na zajedničkoj analizi, pripremi i medijskim izvještavanjem projekata iz oblasti medija, gospodarstva i ekonomije za koje strane potpisnice pokažu obostrani interes.

Također, sporazumom je predviđeno medijsko praćenje i prezentacija gospodarstva i promocija robe i usluga u zemlji i inozemstvu, organiziranja nastupa na sajmovima, organiziranja prezentacija i promocija, izdavanja promotivnih publikacija i kataloga, prezentiranja gospodarstva posredstvom Interneta, glasila Komore i drugih promotivnih aktivnosti.

U sporazumu se navodi da je bitan razvoj i organizacija zajedničkih konferencija, panela, okruglih stolova i slično u oblastima za koje strane potpisnice pokažu obostrani interes, kao i razvoj, usklađivanje ekonomskih i društvenih interesa u oblasti prisutnosti gospodarskih subjekata, članica Komore u medijskom prostoru.

Sporazumom je predviđeno poduzimanje mjera za poticanje i razvoj dobre poslovne suradnje članica Komore i Federalne novinske agencije, u vidu poticanja povećanja poslovnih pretplata i ostalih vidova suradnje.