Search

POZIV NA 8. GS1 KONFERENCIJU –  DIGITALNA EKSPANZIJA: PUT BiH U BESPAPIRNO POSLOVANJE

Dobrodošli u digitalnu eru! Inovacija je ključna za preživljavanje, a Bosna i Hercegovina, iako možda zaostaje na putu digitalizacije, ima ogroman potencijal za napredak. GS1 Konferencija je savršena prilika da se naše tržište educira i pripremi za budućnost.

Pridružite nam se 30.05.2024. u 9:00 sati u hotelu Hills u Sarajevu.

Organizator: GS1

Suorganizatori: Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, Udruženje poslodavaca FBiH,  Privredna komora Republike Srpske, eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini, Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK) ,Američka trgovačka komora u BiH (AmCham)

Pokrovitelj: Vlada F BiH – FMRPO

Konferencija obuhvata:

  • Digitalni potpis:
  • Efikasna sljedivost proizvoda:
  • Cirkularna ekonomija i Digitalni pasoši proizvoda:
  • Digitalna platforma:
  • Elektronska razmjena podataka (EDI):
  • Panel diskusija: „Da li imamo vremena, znanja i hrabrosti za e-fiskalizaciju i eračun?“
  • Jedan QR, beskonačne mogućnosti:

 

Konferencija je namijenjena: poslovnim liderima, menadžerima, vlasnicima i zaposlenima u malim i srednjim kompanijama, trgovinskim lancima, distributerima, IT sektoru, vladinom i nevladinom sketoru kao i ostalim koji se bave upravljanjem I unapređivanjem lancem snabdijevanja.

 

Ciljevi panela su:  pojasniti novi Zakon o e-Fiskalizaciji u Republici Srpskoj, otkriti očekivanja Udruženja poslodavaca FBiH u vezi sa smjernicama digitalne transformacije i zakonskim promjenama koje očekuju od vlasti, te njihov stav o usklađivanju sa zahtjevima Evropske zajednice u kontekstu označavanja proizvoda i zaštite potrošača, kao i podijeliti slovenačka iskustva i najbolje prakse u implementaciji e-računa, ističući unapređenje poslovnog okruženja i konkurentnosti, te pružiti sugestije za Bosnu I Hercegovinu za bespapirno poslovanje s naglaskom na korištenje GS1 standarda.

 

Dodjela priznanja "GS1 Excellence Award for Digital Innovation" u 2024. godini. Ova priznanja dodjeljuju se kao znak izuzetnog doprinosa unapređenju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Lideri u digitalnoj transformaciji će biti nagrađeni za svoje inovativne pristupe koji potiču rast, transparentnost i konkurentnost na tržištu.

Kotizacije iznose 50 KM za članice GS1 Bosne i Hercegovine i 100 KM za nečlanice, uz odgovarajuće popuste za više prijavljenih iz jedne kompanije.

Za više informacija o predavačima i prijavu na konferenciju, posjetite web stranicu GS1 KONFERENCIJE: https://konferencija.gs1bih.org/2024