SECW od 25-29. septembra će ponuditi rješenja za pravednu energetsku tranziciju

U Sarajevu će se od 25. do 29. septembra 2023. godine održati Sarajevska energetska i klimatska sedmica SECW, u organizaciji Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, uz pokroviteljstvo Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i tehničku podršku nLogic Advisory. U fokusu ovog događaja je pravedna tranzicija i dekarbonizacija energetskog sektora sa ciljem postizanja klimatske neutralnosti i uspostave cirkularne ekonomije.

Budući da energetski sektor predstavlja stub razvoja privrede svake zemlje, Bosna i Hercegovina, koja je danas, zahvaljujući bogatom nasljeđu i iskustvu u energetici, regionalni lider, nastavlja da prati trendove u energetskom sektoru. To donosi niz izazova koji podrazumijevaju donošenje teških odluka o budućnosti energetskog sektora, uvažavajući važnost klimatskih promjena, odnosno ciljeva klimatske neutralnosti i dekarbonizacije energetskog sektora BiH do 2050. godine.

Događaj je bitan jer će se na jednom mjestu naći donosioci odluka na svim nivoima, a koje se tiču budućnosti energetike u regionu, stručnjaci koji savjetuju donosioce odluka i koji razvijaju strateški okvir, poduzetnici koji investiraju i otvaraju nova radna mjesta, kao i predstavnici nevladinog sektora koji se zalažu za transparentnost energetske tranzicije.

Sve informacije o SARAJEVSKOJ ENERGETSKOJ I KLIMATSKOJ SEDMICI (SECW) možete pronaći na sljedećem linku: Sarajevo Energy & Climate Week – SECW 2023

Link videa: https://www.youtube.com/watch?v=KuPX_bMIiZ4&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fsecw.ba%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fsecw.ba&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title