Search

ZAVRŠNA RADIONICA ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA INDUSTRIJE TEKSTILA, ODJEĆE, KOŽE I OBUĆE U FBIH

Obavještavamo Vas da su, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), pripremili prvi nacrt strateškog dokumenta – Strategija razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji Bosne i Hercegovine za period 2024.-2033. godina.

U cilju izrade što kvalitetnijeg Prijedloga teksta ovog strateškog dokumanta, planirano je  održavanje Završne radionice na kojoj će se razgovarati o radnoj verziji dokumenata sa ciljem njegovog unapređenja. Ovim putem POZIVAMO VAS na završnu radionicu koja će se održati u srijedu, 3.7.2024, godine u Hotelu Hollywood, ulica Dr. Mustafe Pintola 23 Ilidža – Sarajevo, s početkom u 10.00 sati a prema preliminarnoj Agendi koja je sastavni dio ovog Poziva.

U cilju postizanja veće saradnje među zainteresiranim stranama (ključnim akterima ove javne politike) na radionicu su pozivani i predstavnici iz sektora: obrazovanja, nauke, industrije, poslovnih asocijacija i kantonalnih, federalnih i državnih ministarstava.

Na radionici će biti predstavljen nacrt strategije i plan aktivnosti za implementaciju prvih mjera koje u strategiji planiramo.

U cilju ostvarivanja javnog djelovanja nosilaca izrade strateških dokumenata koje karakterizira otvorenost i spremnost da se podaci o procesu izrade ovog strateškog dokumenata učine dostupnim široj zajednici,  objavljujemo informaciju da je nacrt dokumenta dostupan na  sljedećem linku

Molimo da najkasnije do petka, 28.6.2024. godine  prijavite vaše učešće putem sljedećeg linka: Završna radionica strategije razvoja (google.com)