Search

PIT Automotive meet up 2023 – Da, mi to možemo

Privredna/Gospodarska komora FBiH informiše svoje članice o događaju “BiH Automotive meet up 2023”, a koji organizira Bravaria Industrial Marketing , 29.12.2023. godine.

 

Upravo zahvaljujući industrijskoj tradiciji, stručnosti naših ljudi i ogromnom potencijalu u sektoru, Bravaria Industrial Marketing  najavljuje spektakularni događaj – BiH Automotive meet up 2023. Odabir termina nije slučajan – želimo ući u novu godinu s novim idejama i entuzijazmom, zajedno s ekspertima iz automobilske industrije.

U svijetu gdje je naglasak na softverskim rješenjima i potpunoj digitalizaciji automobila, želimo zajedno s vama istražiti nove horizonte. Razvoj dizajna, inovacija i, posebno, uvođenje električnog pogona otvaraju nove prilike za bosanskohercegovački automobilski sektor.

 

Prisjetimo se samo uspjeha GS Travnik s EVO električnim vozilom, koji je pronašao prazninu na evropskom tržištu.

Naš cilj je definisati razvojni put ove grane industrije, sa akcentom na saradnju sa regionalnim automobilskim klasterima a prije svega sa poznatim evropskim proizvođačima automobila. U perspektivi treba raditi na razvoju ovog industrijskog sektora do nivoa proizvodnje bh. automobila.

Da, možda zvuči ambiciozno, ali sjetimo se gospodina Mate Rimca i njegove vizije koja je postala stvarnost.

Putovanje u bolju budućnost počinje 29. decembra 2023 – pridružite nam se na PIT Automotive meet up 2023 u Sarajevu i zajedno gradimo uspjeh bosanskohercegovačke automobilske industrije!

Agenda događaja