Saopštenje

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH izražava duboko saučešće porodicama stradalih u katastrofalnim poplavama i klizištima koje su pogodile našu zemlju.

Imajući u vidu novonastalu situaciju i velike materijalne štete, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH na osnovu prikupljenih informacija o stanju privrednih subjekata nastradalih tokom prirodne nesreće predložit će adekvatne mjere Vladi FBiH , te vladama kantona s ciljem da se iz sredstava kako Vlade FBiH, tako i vlada kantona obezbijedi neophodna podrška i nadoknada za pogođene oblasti .

P/G KFBIH kao i do sad čvrsto stoji uz privrednike kako bi zajedničkim snagama uticali na normalizaciju životnih standarda i obnovu privrednih aktivnosti .

Poziv privrednim subjektima pogođenim prirodnim nepogodama

Obrazac za procjenu štete